PDA

View Full Version : Vet verbrandersAnonymous
09-01-2005, 22:47
Bij de kruidvat kan je vetverbranders kopen, zijn van die pillen.
Zijn die dingen vertrouwbaar en helpen ze?
Iemand ervaring mee?

Octavius
09-01-2005, 23:09
Tja. Innemen en stilzitten werkt niet.
Voeding en bewegingspatroon aanpassen werkt beter.

Leon
10-01-2005, 05:17
uhuh mee eens, begin maar eens met je tussendoortjes of weglaten, of vervanger
door bijv. vers fruit. Ook zal ik elke dag even een stukje gaan hardlopen, en de
beste tijd van de dag om vet te verbranden is toch 's ochtends net nadat je bent
opgestaan! succes met afvallen :thumbs:

Silat
10-01-2005, 12:15
Het meeste vet verbrand je na je vetverbrandingstraining door niks meer aan koolhydraten te nemen, veel water drinken en gaan slapen. In je slaap verbrand je het meetse vet.

Zodra je bv na je training of wanneer je dan opstaat bv een glas vruchtensap drinkt stopt je vetverbranding meteen.

Voorbeeld: Je drinkt een glas vruchtensap, je lever ziet dit als een volledige maaltijd. Reflex van je alvleesklier is insuline aanmaken(volledige belasting), koolhydraat verbranding gaat opgang.

Verder komt van glucose --> glucogon, dit maakt triglyceriden aan (vet).

Dus je vetverbranding stopt acuut en je krijgt er zelfs vet bij.

Je creert dus een enorme piek, eet je langzaam is dit geen probleem en ziet je lichaam dit niet plotseling als een volledige maaltijd. Een rede dat mensen dik worden is dat ze vaak snel en veel eten en natuurlijk te weinig bewegen. Neem de tijd om te eten. Helaas leven we in een gehaaste maatschappij en hangen we 's avonds voor de tv met een zak chips. Chips is overigens de #1 killer van allemaal om diabetes
te veroorzaken.

Dus in feite kunnen al die mensen die 's ochtends komen vetverbranden beter s'avonds komen, na hun trainen absoluut geen koolhydraten nemen, veel water drinken en naar bed, s'ochtend beginnen met volle yoghurt (biocharde) en dan langzaam beginnen met brood (donker volkoren) en absoluut geen maaltijd overslaan.

Je alvleesklier is de regelaar van je insuline.
Overgewicht is volksziekte #1. Wat krijg je hiervan verstoorde alvleesklieren met als gevolg diabetes. 60.000 nieuw diabetes patienten per jaar erbij.

Als je vet krijwt wilt en niet wilt aankomen moet je kijken bij de basis. Hoe komt het dat je lichaam vet aanmaakt. Kijk naar wat je eet op wat voor momenten.

Onverzadigde vetzuren, Omega 3, 6, en 9 zijn eccentieel. Zijn breken verzadigde vetzuren weer af.
Eiwit breekt ook vet af.
Laat de lightprodukten maar staan, want die doen je niks goeds. Ga voor de volkoren produkten en vermijd zoveel mogelijk reafineerde produkten.

En begin al helamaal niet aan fatburners of dat soort troep.

Dat we moeten bewegen weten we allemaal wel.

Shytown
10-01-2005, 13:48
Silat, interesting stuk! :thumbs:
Heb er een paar vragen over:Het meeste vet verbrand je na je vetverbrandingstraining door niks meer aan koolhydraten te nemen, veel water drinken en gaan slapen

Gaat dit niet ten koste van je spieren dan?Onverzadigde vetzuren, Omega 3, 6, en 9 zijn eccentieel. Zijn breken verzadigde vetzuren weer af.


Uit welke voeding haal je deze?


Uit jouw stuk begrijp ik het volgende:
1) Na vechtsport niets meer eten qua koolhydraten, gewoon gaan slapen
2) Cardio 's avonds doen voor het slapen gaan

M.b.t. punt 2 heb jij hier weleens aangegeven dat je het beste 1 volledige cardiotraining per week kunt doen. Sta je hier nog steeds achter?

Silat
10-01-2005, 14:06
Nee mss bracht ik het verkeerd. Dit gaat op voor mensen die echt willen afvallen.

Van vechtsport krijg je zowiezo een hogere verbranding en bij vechtsport verg je zoveel van je lichaam dat je vaak daarna energie nodig hebt om te herstellen. Tijdens je vechtsport verbrand je vrijwel geen vet omdat je dan te hard bezig bent.

punt 2 zie je goed. Minimaal 1 keer per week zou ik zelf volledig geven aan cardio en daarna lekker slapen om te herstellen en de vetverbraning optimaal te laten werken. Niet alleen voor de vetverbranding maar ook voor het verbeteren van je hartlong functie en het afvoeren van afvalstoffen.

Het meeste hiervan is gezien door het oog van een therapeut die gespecialiseerd is in diabetes, voeding, fysiotherapie, fitness en ooraccupunctuur.

Afgelope week heb ik een lezing van hem bijgwoond over afvallen.
Hij gaat een belangrijke rol spelen in onze health club :thumbs:

Krachttraining gaat hij in andere lezingen doen.

Ik ben zelf ook van een aantal dingen geschrokken mtb mijn eigen leefstijl en keuze van producten.

owja die omega's koop je bij de natuurwinkel in een potje met bv 90 capsules. 3 x 2 maal daags voor je maaltijd. 17 euro per pot.

Onverzadigde vetzuren spelen een grote rol bij je cholesterol. Het maakt HDL aan dat LDL (slecht) weer afbreekt. Natuurlijk hoort ook hier weer een balans in te zijn.
Deze vetzuren vind je terug in lijnzaadolie, visolie en noten (als ze niet te heet gebakken zijn). Dit is ook weer een vrij uitgebreid verhaal.

Unregistered
10-01-2005, 16:59
Waarom zouden anaerobische activiteiten geen vet verbranden?

Puur voor onverzadigd zou ik niet gaan, ga meestal voor een onverzadigd : verzadigd verhouding van 2 : 1. Verzadigd is oa nodig voor een goede hormoonbalans, ruim 50 % van de celmembranen in de hersenen is bijv verzadigd, kalkopname van het lichaam, imuunsysteem, ondersteuning n-3 vetzuren. Teveel onverzadigd vet betekent ook een hoger chlorestorol peil. Bevolkingsgroepen die vooral verzadigd vet eten hebben de beste hart en bloed omgeving. Wetenschappelijke bewijsvoering voor het slecht zijn van verzadigd vet voor hart en bloedvaten is er niet. Bijna alle natuurproducten zitten vol verzadigd vet, bijv melk (niet de melk die je in de winkel koopt, maar echte melk), vlees, etc. Onverzadigd zou ik alleen supplementeren met omega 3 en 9, en als er omega 6 in je supplement zit is dit absoluut waardeloos, dat verbeterd de balans nog niet. Laurinezuur en MCT's zijn ook handig als supplement.

Qua chlorestorol is je mening ook een beetje achterhaald imo:

Lees dit eens door, geschreven door een kennis van me:

oe zit dat met cholesterol?

En what about cholesterol? Ook hier is het grote publiek misleid. Onze bloedvaten kunnen op een aantal manieren beschadigd raken – door irritaties die veroorzaakt worden door vrije radicalen of virussen, of omdat ze structureel zwak zijn – en wanneer dit gebeurt, springt het natuurlijke geneesmiddel van ons eigen lichaam in om de schade te herstellen.

Dit geneesmiddel is cholesterol. Cholesterol is een alcohol met een hoog moleculair gewicht dat in de lever wordt vervaardigd en ook in de meeste lichaamscellen. De cholesterol die wij zelf aanmaken of eten is net als de verzadigde vetten betrokken bij veel belangrijke werkzaamheden in ons lichaam:

· Samen met de verzadigde vetten zorgt cholesterol in de celmembranen voor de nodige stevigheid en stabiliteit. Wanneer er teveel meervoudig onverzadigde vetzuren in de voeding zit, vervangen deze de verzadigde vetzuren in de celmembranen waardoor de cel slap wordt.
· Wanneer dit gebeurt wordt er cholesterol uit het bloed naar het weefsel gestuurd om te zorgen voor structurele integriteit. Dit is de reden dat de cholesterolwaarde van het bloed tijdelijk kan dalen wanneer we de verzadigde vetten in de voeding vervangen door meervoudig onverzadigde oliën.
· Cholesterol handelt als voorloper van vitale corticosteroïden, hormonen die ons helpen om met stress om te gaan en die ons lichaam beschermen tegen hartaandoeningen en kanker; en als voorloper van de sekshormonen zoals androgeen, testosteron, oestrogeen en progesteron.
· Cholesterol is een voorloper van vitamine D, een zeer belangrijke in olie oplosbare vitamine die nodig is voor gezonde botten en een gezond zenuwstelsel, correcte groei, de metabolizatie van mineralen, spierspanning, de productie van insuline, de functie van de voortplantingsorganen en het immuun systeem.
· De galzouten worden gemaakt van cholesterol. Gal is van levensbelang voor de vertering en omzetting van vetten in de voeding.
· Onderzoeken uit het nabije verleden tonen aan dat cholesterol handelt als een antioxidant. Dat is waarschijnlijk de reden waarom het cholesterolgehalte van het bloed stijgt op oudere leeftijd. Als antioxidant beschermt cholesterol ons tegen de schade die de vrije radicalen aanrichten, deze schade kan leiden tot hartaandoeningen en kanker.
· Cholesterol is nodig om de serotonine receptoren in de hersenen goed te laten functioneren. Serotonine is de natuurlijke "ik-voel-me-lekker" chemische stof in ons lichaam. Lage cholesterolwaarden worden geassocieerd met agressief en gewelddadig gedrag, depressie en zelfmoordneiging.
· Vooral moedermelk is rijk aan cholesterol en er zit een speciaal enzym in dat de baby helpt om deze voedingsstof optimaal te benutten. Baby's en kinderen hebben cholesterolrijke voeding nodig gedurende hun groei – om te zorgen voor de juiste ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.
· Cholesterol in de voeding speelt een belangrijke rol bij het behouden van een gezonde belijning van de darmwand. Dit is de reden waarom een vegetarische voeding met weinig cholesterol kan leiden tot het ‘leaky gut’ syndroom en andere darmaandoeningen.

Cholesterol is niet de oorzaak van hartziekten maar eerder een potent antioxidant wapen tegen de vrije radicalen in het bloed en een stof die helpt bij het genezen van beschadigde vaatwanden (hoewel de arteriële aanslibbingen zelf een weinig cholesterol bevatten).

Maar net als vet kan cholesterol beschadigd worden door blootstelling aan hitte en zuurstof. Deze beschadigde of geoxideerde cholesterol blijkt zowel de schade aan de cellen van de vaatwanden te bevorderen alsook een pathologische aanwas van slib in de bloedvaten. Beschadigde cholesterol komt voor in eiermeel, poedermelk, (die toegevoegd wordt aan vetarme melk om het wat meer stevigheid te geven) en in vlees en vet dat op hoge temperatuur verhit is tijdens het bakken of andere bereidingswijzen waarbij hoge temperaturen gebruikt worden.

Een hoog cholesterolgehalte in het bloed geeft vaak aan dat het lichaam cholesterol nodig heeft om zichzelf te beschermen tegen structureel veranderde vetten die vrije radicalen bevatten. Net zoals een groot politiekorps nodig is in een gebied waar regelmatig veel criminaliteit voorkomt, zo is cholesterol nodig in een slecht gevoed lichaam om de persoon te beschermen tegen hartaandoeningen en kanker. Cholesterol beschuldigen van het veroorzaken van hart en vaatziektes komt op hetzelfde neer als de politie beschuldigen van diefstal en moord in gebieden waar veel criminaliteit voorkomt.

Een slecht functionerende schildklier (hypothyroidisme) zal vaak een hoge cholesterolwaarde tot gevolg hebben. Wanneer de schildklier niet goed werkt, en dat is vaak te wijten aan voeding die veel suiker bevat en weinig bruikbare jodium, in vet oplosbare vitamines en andere voedingsstoffen, dan gooit het lichaam veel cholesterol in het bloed om te kunnen corrigeren en beschermen. Er moet veel cholesterol in het bloed circuleren om beschadigde weefsels te repareren en beschermende steroïden te produceren. Mensen met hypothyroidisme zijn bijzonder gevoelig voor infecties, hartaandoeningen en kanker.

Silat
11-01-2005, 01:32
Niet direct toch?? bij vetverbranding is toch zuurstof nodig? Anaerobisch zegt toch zonder zuurstof? Indirect toch omdat het je verbranding in rust verhoogd? Meer spiermassa vraagt meer energie. Of is dat achterhaald? tell me please :roll:

Conclusie:
De misvating is dat cholesterol hart en vaatziekten veroorzaakt. Het repareerd dus de beschadigingen in de aderen. Alleen wanneer er niet een halt wordt geroepen wanneer er teveel verzadigd vet is en beschadigd cholesterol aanwezig is zal er een dicht slipping van de aderen kunnen onstaan, met alle gevolgen van dien.

Balans dus.


De therapeut sprak ook vol lof over volle producten. (zie in stukje van jou eerste alinea)

>Hoe kijk jij tegen magere en light producten aan?

>Maar waarom is omega 6 waardeloos?

bryan
11-01-2005, 14:01
dus als im het goed begrijp...die 1,5 hardlopen vanuit mijn werk naar huis.....en daarna ga ik eten daar schiet ik helemaal niets mee op kwa vet verbranden ? :(

Unregistered
11-01-2005, 23:42
Tuurlijk schiet je er wel mee op Brian, vind alleen interval over korte duur veel handiger omdat het superieur is. Heb daar ook veel argumenten voor, als je ze wilt horen, vraag maar.

Magere en light producten zijn in de meeste gevallen bullshit, chemisch veranderd, gedenaturaliseerd, verminderede vitamines / mineralen, meer transvet, etc. ECHTE volle melk zoals je die uit een koe krijgt en niet uit de winkel is dan ook echt superieur! Veel betere eiwitten, en dan ook echt veel, oa omdat ze niet bewerkt zijn (vermageren van producten maakt de eiwitten van mindere kwaliteit), en het zijn ook nog eens eiwitten zoals die voorkomen in de moeder melk, micellar caseinnaat, supereiwitten. Melk zoals je die in de winkel koopt bevat die niet. Ook bevat het geen bacterieen die je immuun systeem sterk maken en ook goed onderhouden mits je er aan gewend bent. Voeding in de oudheid was 10 keer zo giftig als nu, maar toen ging je gelukkig niet dood aan een verkoudheidje. Verder bevat echte melk veel meer natuurlijke vitamines en minderalen en nog wat andere stofjes, en natuurlijk goede verzadigde vetten die je echt nodig hebt.

De voedingindustrie verneukt jammergenoeg alles, zelfs het vlees bevat vroeger overwegend omega 3, terwijl dat er nu bijv bijna niet meer in voorkomt. Wisten jullie trouwens dat onbewerkt vlees als je dat zou kopen zwart is en niet rood? Maarja rood verkoopt beter he, en ziet er beter uit!

Omega 6 is niet handig omdat het overal in de voeding al voorkomt en dus tot disbalans leidt. Omega 3 en 9 maken alles dus weer in balans door voor het teveel aan omega 6 te compenseren.

bryan
12-01-2005, 08:51
nee hoor thanks unregistered ! handig dat je op het forum zit... :thumbs:

cheers !

MadEd
12-01-2005, 12:33
owja die omega's koop je bij de natuurwinkel in een potje met bv 90 capsules. 3 x 2 maal daags voor je maaltijd. 17 euro per pot.

Deze zin begrijp ik ff niet sorry :oops:

Silat
12-01-2005, 15:14
:lol: sorry

3 x maal daags 1 a 2 capsules voor de maaltijd.
Ik heb hier een pot staan van Udo's choice, FDM, Ultimate Oli Blend.
De perfecte combinaties van uitzonderlijke nutritieve, ongeraffineerde olien.
Met een 2:1:1 verhouding van omega 3, 6, en 9.

Dankje Unregistered :thumbs:

Unregistered
12-01-2005, 21:41
Udo's moet geweldig zijn idd!

Anytime bro

Shytown
13-01-2005, 01:05
Ik heb hier een pot staan van Udo's choice, FDM, Ultimate Oli Blend.


En die koop je....

Unregistered
13-01-2005, 01:12
Dunno.. ik gebruik geen supps meer tegenwoordig, behalve een goede Multi. Gezonde vetten en extra vitaminen zijn optioneel. Whey en crea ook. Verder gebruik ik niets.

Udo's valt onder goede vetten natuurlijk, maar zou niet weten waar je dat haalt.

chief108
14-01-2005, 16:51
betere thread dan ik had verwacht :P

thnx voor de info!

Chief108