PDA

View Full Version : Bush op de hoogte van naderende ramp KatrinaKO TKO
02-03-2006, 13:34
Hier is de link naar nu.nl http://www.nu.nl/news/685748/22/Bush_op_de_hoogte_van_naderende_ramp_Katrina_%28vi deo%29.html
Bush op de hoogte van naderende ramp Katrina

Uitgegeven: 2 maart 2006 07:27
Laatst gewijzigd: 2 maart 2006 09:06

WASHINGTON - Een video die woensdag door de Amerikaanse media is uitgezonden bevestigt dat de Amerikaanse president Bush al eerder op de hoogte was van de naderende ramp in New Orleans door de orkaan Katrina. De video is woensdag, zes maanden na de ramp, vrijgegeven. Te zien is een bespreking van Bush met Michael Brown, het voormalige hoofd van de federale rampenbestrijdingsdienst FEMA.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Brown vertelt op 28 augustus, een dag voordat Katrina in alle hevigheid in New Orleans toesloeg, aan Bush dat het "op zijn zachtst gezegd een grote wordt". Het hoofd van het Nationale Orkaan Centrum, Max Mayfield, uit zijn zorg dat de dammen rond New Orleans het niet zullen houden.

Kritiek

Na de ramp kwam er erg veel kritiek op de FEMA, omdat het agentschap te langzaam zou hebben gereageerd. Brown moest aftreden.

Het Witte Huis hield zich op de vlakte en zei niet goed op de hoogte te zijn geweest van de ernst van de dreigende ramp. Vier dagen na het overtrekken van de orkaan zei Bush dat "niemand had verwacht dat de dammen het zouden begeven".

Bush vierde tijdens de briefing door Brown vakantie op zijn ranch in Texas. Hij stelde geen vragen, maar zei alleen dat hij "de lui op staatsniveau er van wil verzekeren dat wij geheel voorbereid zijn".

Hulpverlening

Begin februari werd al bekend dat Brown zijn bevindingen op 28 augustus had overgebracht aan een 'hoge functionaris in Washington'. Hij zei dit tijdens een getuigenis tegen de speciale staatscommissie die de trage hulpverlening na Katrina onderzoekt. Naar nu blijkt sprak Brown met president Bush zelf.President Bush is de leider van de vrije wereld en gaat " Freedom and Democracy " brengen in de rest van de wereld. :roll:

KO TKO
02-03-2006, 13:38
Brown vertelt op 28 augustus, een dag voordat Katrina in alle hevigheid in New Orleans toesloeg, aan Bush dat het "op zijn zachtst gezegd een grote wordt". Het hoofd van het Nationale Orkaan Centrum, Max Mayfield, uit zijn zorg dat de dammen rond New Orleans het niet zullen houden.Bush vierde tijdens de briefing door Brown vakantie op zijn ranch in Texas. Hij stelde geen vragen, maar zei alleen dat hij "de lui op staatsniveau er van wil verzekeren dat wij geheel voorbereid zijn".

KO TKO
02-03-2006, 13:45
Dit heb ik van Wikipedia.

Het voorlopige officiële dodental bedraagt nu 1.417 (25 januari 2006). In de staat Louisiana zijn 1056 mensen omgekomen, in Mississippi 228, in Florida veertien, in Georgia en in Alabama elk twee. Er zijn ook nog ongeveer 2500 personen vermist.

LOL dit heb ik uit de zelfde tekst.


Reactie fundamentalisten

Religieuze fundamentalisten beschouwen de ramp als een straf van God:

De meeste christenfundamentalisten, zoals Repent America, menen dat God New Orleans strafte omdat er jaarlijks een Gay Pride-parade gehouden wordt. Dat jaar zou de parade in het weekend van 3 en 4 september worden gehouden.

Islamitische extremisten beschouwen de orkaan als de wraak van God voor wat de yankees in Irak aanrichtten.

Ultra-orthodoxe joden menen dat God de Amerikanen liet boeten omdat ze achter de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook stonden en zo "het beloofde land" hebben opgegeven.

Paganstars
02-03-2006, 13:46
religie blijft leuk!

Anonymous
02-03-2006, 13:52
die lui verdienen niet beter als ze zo'n debiel als president kiezen.

KO TKO
02-03-2006, 13:54
Weer een gedeelte uit die tekst van Wikipedia.

Kritiek

Op het uitblijven van de noodzakelijke hulp en op de gebrekkige evacuatiemaatregelen werd hevige kritiek geuit. Zo werd verwezen naar:

De scherpe bezuinigingen op het versterken van de dijken die de Amerikaanse regering doorvoerde om de Irakoorlog te kunnen financieren. Slechts iets minder dan een vijfde van het vereiste bedrag werd toegekend en voor het eerst in 37 jaar werd de versterking van de dijken van New Orleans stopgezet. Het hoofd van het geniekorps van het leger nam uit onvrede hiermee ontslag.
de uitspraak van George Bush dat niemand de dijkdoorbraken voorzien had (in tientallen rapporten was juist voor dijkdoorbraken gewaarschuwd).

Het feit dat de FEMA (Federal Emergency Management Agency, Federaal agentschap voor de coördinatie der noodhulp) in 2002 ondergebracht werd in het nieuwe ministerie van Binnenlandse Veiligheid, alwaar alle aandacht en vier vijfde van de fondsen naar terreurbestrijding ging. Tevens werd een politieke vriend van Bush, Michael Brown, aan het hoofd van de FEMA gezet, zonder dat hij noodhulpervaring had.

Pas 48 uur na het begin van de ramp onderbrak president Bush zijn vakantie.

Een derde van de nationale garde en de helft van haar materieel bevond zich in Irak en was daardoor niet ter beschikking om de ramp het hoofd te bieden. Hiervan was circa 35% afkomstig uit Louisiana en 40% uit Mississippi. Onder deze eenheden waren ingenieurseenheden en eenheden gespecialiseerd in het bieden van noodhulp, en brandweer- en politiemannen. Enkele dagen na de ramp werd een deel van de eenheden toegestaan terug te keren naar hun woonplaats, om daar hulp te bieden.