MIXFIGHT.COM
NOG GEEN LID?
MELD JE HIER GRATIS AAN!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 45
 1. #1
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Camerabg1 Fotoverslag Starmuay V / Maastricht 10 april

  Tekst: Chris van der Meijde (Payap)
  Foto's: Harmen Bakker (Richelieu) - Besteloverzicht foto's Starmuay V

  STARMUAY V
  "THAIS ONGENAAKBAAR IN MAASTRICHT"  Promotor Mohammed Yildiz organiseerde al weer voor de vijfde keer het Starmuay gala in Maastricht. Een evenement dat zich elk jaar verder ontwikkeld en uitgegroeid is tot een van de top gala’s die jaarlijks in ons land te bewonderen zijn. Ook op deze vijfde editie stonden weer spannende partijen op de line up op met vele topvechters. Denk bv aan Nieky Holzken, Warren Stevelmans en Chaid El Ouladhadj. En natuurlijk vier toppers uit Thailand! Want de rode draad door de Starmuay gala’s zijn altijd de vechters uit Thailand die zich hier komen meten met onze Nederlands / Belgische vechters.  Dit jaar waren de Thaise vechters Amine MTP Songpansee, Nonsai Srisuk, Saiyok Pumphangmuang en Samranchai 96Penang onder leiding van Mr. Pong van Muaythaiplaza 2004 te gast. En Mohammed Yildiz begrijpt waar het omdraait als je een Thaise topper haalt naar ons land. Hoe vaak zie je niet een topper uit Thailand vechten die de helft van zijn specialiteiten niet mag gebruiken omdat de regels het niet toestaan? Op Starmuay vochten daarom alle Thais op de regels waar men altijd op vecht, het muaythai. En dan bedoelen we het echte muaythai (ook wel full muaythai genoemd bij ons) en niet het modified muaythai. En dit verdiend zeker een compliment voor promotor Mohammed Yildiz die duidelijk laat merken een fan te zijn van het muaythai.  De lokatie was de MECC in Maastricht die een mooie lokatie vormde voor dit gala. Overal zit je recht voor de ring en op de tribune in relaxte dikke stoelen. Het wedstrijdgebeuren was in vakkundige handen van de heren van de WFCA en als verslaggevers werden we goed van drinken voorzien en in de pauze getrakteerd op een heelrijke maaltijd aan de ring. Namens Mixfight willen we promotor Moahammed Yildiz dan ook bedanken hiervoor. En zijn we volgend jaar weer graag, net als dit jaar en voorgaande jaren, te gast op Starmuay VI voor foto’s en verslag hier op mixfight.nl

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 20:34.
  Advertentie door Mixfight.nl
  Advertentie van Mixfight


 2. #2
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  VOORPROGRAMMA  In het voorprogramma vele lokale vechters uit de regio in de Jeugd, N en C- Klasse die, veelal fanatiek aangemoedigd door meegekomen aanhang, de handschoenen tegen elkaar opnamen. Zoals de klassen het al zeggen veelal jonge nog in ontwikkeling zijnde vechters die echter qua inzet en vechtlust veel goedmaken. Een partij die er tussen uit sprong was die van de 16-jaar jonge Sylvana Pruymboom tegen Tiffany Mooi. Een partij in de N-Klasse waar Sylvana liet zien al heel ver te zijn voor haar leeftijd en in de toekomst wel eens een van de grote namen van het mondiale dames kickboksen kan worden. Rustig kijkend en bewegend, goed uit de baan van de aanval stappen met vlijmscherpe counters, Links en rechts soepel trappend met zowel lowkicks als hoge trappen gaf zij een duidelijk visitekaartje af.  Als laatste partij van het voorprogramma was er nog een demo partij waarbij beide vechters dusdanig fanatiek in de weer gingen dat je bijna zou denken dat er een ticket naar Japan op het spel stond. Een demo is een demo en niet anders en na twee waarschuwingen van scheidsrechter Joop Ubeda zat er niets anders op dan de demonstratie partij te stoppen.  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:25.

 3. #3
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  HOOFDPROGRAMMA

  Het hoofdprogramma bestond uit tien A-Klasse partijen op K-1 regels, muaythai regels en op de westerse thaiboks regels. Voor dat het hoofdprogramma begon werden de vechters voorgesteld in de ring. Hierbij viel al meteen op dat de partij tussen Chaid en Warren op knappen stond van spanning en beide heren waren het liefst al gelijk met elkaar aan de gang gegaan waren.

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:49.

 4. #4
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  SALAHDIN BOUDIDIT VS ESTEVAO ANDRE  Salahdin Boudidit is een kop langer dan tegenstander Estevao Andre en probeert met lange trappen en veel knie en clinchwerk zijn kleinere tegenstander in bedwang te houden. Soms zie je Salahdin bijna als een Thai naar voren lopen met zijn armen naar voren om de clinch te zoeken. Estevao heeft het moeilijk in het begin hiermee maar weet gaande weg de partij zijn ritme en vechtafstand te vinden. Bij de aanvang van de 4e ronde blijft Salahdin echter op de ringvloer van zijn hoek zitten en laat zich door de scheidrechter uittellen. Naar wat konden zien leek het erop dat hij totaal leeg was.

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:27.

 5. #5
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  SALLAH AL ALLOUI VS KEES VERGOUWEN  Sallah el Alloui en Kees Vergouwen vechten samen uit wie de kampioen van Nederland wordt. Al snel is het opvallend dat Sallah fysiek veel sterker is en Kees in deze krachtmeting niet mee kan. Kees beweegt daarom naar achter om van daar uit met stoten en trappen Sallah proberen op te vangen. Sallah is echter duidelijk de sterkere en betere vechter en wint deze partij en de Nederlandse titel dan ook na vijf ronden.  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:40.

 6. #6
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  ALI CENIK VS HICHAM EL GAOUI

  Ali Cenik en Hicham el Gaoui vechten op K-1 regels over 3 x 3 minuten. Hicham is langer en maakt goed gebruik van zijn lengte. Keer op keer plaatst hij afhouders in het lichaam van Ali of vangt hem op met harde knieŽn. Ali moet het echter van zijn stoten hebben en moet daarvoor naar Hicham toekomen. En deze vangt dan vervolgens Ali weer goed op. Na drie ronden wint Hicham de partij dan ook op punten.  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:30.

 7. #7
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  THAIS MUAYTHAI GEWELD  Hierna is het tijd voor een interland tussen Thailand en vechters uit Nederland en BelgiŽ. En zoals gezegd op de echte Thaise regels zoals ook in Thailand en op vele andere plaatsen in de wereld altijd wordt gevochten. En dit houdt ook in dat de Thaise vechters op hun best zijn. Voor de Nederlandse en Belgische vechters echter ook dat er de meeste eer te behalen valt om van een Thaise tegenstander te winnen. Een Thai verslaan op zijn eigen regels is natuurlijk de absolute prestatie en een heel ander verhaal dan wanneer een Thai van zijn meeste wapens is beroofd. Want op zijn eigen regels zijn de Thais op hun best. En bij vele Thaise vechters zie je dat hoe meer de regels zijn afgevlakt, hoe meer zij ook van hun kunnen en prestaties inleveren. Natuurlijk zijn er uitzonderingen als bv een Yodsaenklai en Buakaw maar voor het gross van de Thais telt dit wel.

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:33.

 8. #8
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  AMINE MPT SONGPANSEE VS HAKIM BOUZAMBOU  De eerste Thai die de ring betreedt is Amine MPT Songpansee. Een Thai die wij nog niet eerder in ons land aan het werk hebben gezien. Een Thai die het echt van zijn trappen en knie / clinchwerk moet hebben. Aan Hakim Bouzambou de opdracht om bij de Thai te komen om met hem te gaan boksen. Want op dit punt is de Thai niet echt sterk en zijn bokswerk beperkt zich tot enkele stoten. En dan blijkt hoe anders het is om op de echte Thaise regels te vechten. Kan je op K-1 regels er lustig op los slaan als je eenmaal dichtbij bent gekomen nu is het uitkijken dat je niet elleboog er tussendoor krijg. En wordt je opgevangen in de clinch en met knieŽn bestookt of geworpen. De Thai beheerst dit spelletje goed en weet zo de partij onder controle te houden en de overwinning binnen te slepen.

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:33.

 9. #9
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  NONSAI SRISUK VS MOHAMMED MEDHAR  Hierna betreedt de Thai Nonsai Srisuk de ring. Een Thai die geranked staat in de top 10 van het Lumpinee stadion en Thailand. De Thai is ook een indrukwekkende verschijning en erg gespierd en stevig gebouwd. En met een blik en grimas op zijn gezicht had hij wel wat weg van Bolo Yeung uit de film Bloodsport van Jean Claude van Damme. Ook aan Mohammed Medhar om langs de harde trappen van de Thai te komen. Want alles wat de Thai doet is hard en op kracht gebaseerd. Toch zie je dat de Thai het moeilijk heeft als Medhar dichtbij komt en de bokscombinaties op hem los laat. Maar deze Nonsai kan een stoot hebben en weet zich elke keer goed uit de situatie te redden om weer zijn eigen spel te kunnen spelen. Toch is dit de enige manier dat Medhar kan winnen van Nonsai. Maar de kunst is om de Thai in de situatie daarvoor te krijgen en Nonsai blijft gevaarlijk want hij beschikt ook nog eens over een harde counterstoot. In de 5e ronde zet Medhar wederom de Thai vast met stoten als die harde rechte counterstoot komt en Medhar neergaat en bijna uit de ring valt. 8-tellen is het resultaat en Nonsai gaat voor de kill ondanks dat de partij zo goed als afgelopen is. 3 seconden voor tijd gaat het doek definitief dicht met een keiharde rechter elleboog en Medhar gaat zwaar KO.

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:55.

 10. #10
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  SAIYOK PUMPHANGMUANG VS EDGAR N’DUNGA  Saiyok Pumphangmuang is kampioen van Thailand en op 26 februari pakte hij ook nog eens de titel van het Lumpinee stadion door Farid Villaume te verslaan. Ook in Nederland heeft hij al laten zien van welke eenzame klasse in het muaythai hij is. Warren Stevelmans, Fikri Tijarty en Harry Lodewijks gingen vrij kansloos ten onder. Maar ook al zijn andere partijen buiten Thailand heeft Saiyok gewonnen. Saiyok is dan ook met Khem Sitsongpenong de absolute top van Thailand in die 70 kg klasse. En de vraag is welke farang zou eigenlijk deze Saiyok kunnen stoppen op zijn eigen regels. Edgar N’Dunga is dan ook een dapper man om met deze Saiyok op Thaise regels de ring te stappen. Vele vechters bedanken nml vriendelijk voor deze eer en Saiyok halen is een ding, maar een tegenstander voor hem vinden is een ander verhaal. Alles wat deze Saiyok doet is dan ook kei en kei hard. Zijn belangrijkste wapens zijn harde lowkicks en highkicks maar ook met zijn stoten kan Saiyok goed over weg. En reken daar nog eens zijn sterke elleboog werk bij en dan heb je toch een groot probleem in de ring met zo’n tegenstander. Edgar is echter een vechter met een leeuwenhart en gaat vol het gevecht aan en hij doet het goed! Maar terwijl Edgar een sterke partij vecht tegen deze Thaise gigant doen de harde trappen van Saiyok hun sloopwerk. Keer op keer knallen de trappen op de arm en bovenbeen van Edgar. En dan in die 4e ronde knalt Saiyok er weer zo’n linkse power trap uit waarna Edgar verkrampt en zijn rechterarm laat hangen. Deze is helemaal kapot getrapt zoals we dat kennen van vroeger toen vechters als Payap en Sackmongkol dat deden en Edgar moet 8-tellen nemen. De Thaise hoek schreeuwt om trappen naar de armen maar Saiyok wisseld ze af met lowkicks op het al geteisterde been van Edgar. En na een zoveelste lowkick gaat Edgar door zijn benen en moet weer 8-tellen nemen. Hij is echter helemaal murw getrapt en de scheidsrechter stopt terecht de partij. Saiyok is gewoon een klasse apart en ook in Thailand trapt hij tegenstanders KO met lowkicks. Voor Edgar N’Dunga echter alle respect om zo de strijd aan te gaan met deze Saiyok.

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:36.

 11. #11
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  SAMRANCHAI 96PENANG VS AHMED ZRAGUA  Als laatste weer een bekende Thai, Samranchai 96Penang. In Thailand staat Samranchai hoog in de rankings van de 63.5 kg klasse maar hier in Nederland vecht hij twee klassen hoger. De partijen op zijn eigen gewicht won hij steeds op KO hier dus was dit een oplossing om de spanning terug te brengen. Samranchai heeft al heel wat partijen gevochten in Nederland en ook allemaal gewonnen. Slechts eenmaal verloor hij, maar dat was een partij op K-1 regels tegen Warren Stevelmans. En ook voor Samranchai telt dat hij op deze regels toch wat favoriete wapens moet inleveren. In de 1e ronde is dat ook gelijk te zien welk een wapens hij heeft die hij op K-1 regels niet zou mogen gebruiken. De partij begint rustig maar diverse malen grijpt Samranchai Ahmed Zragua beet en om hem met schitterende worpen naar de grond te werken. Samranchai is een expert in deze balansverstoringen en worpen. In de 2e ronde echter schroeft Ahmed het tempo op en bestookt Samranchai met stoten en deze heeft er last van en moet er flink wat nemen. Voor Samranchai een teken dat de turbo aangaat en hij gaat Ahmed opjagen en bestoken met stoten om hem vervolgens in de clinch te trekken. Hier bewerkt hij Ahmed met knieŽn en prachtige worpen. In de 3e ronde is Samranchai helemaal op gang. Op zijn Thais wordt het broekje al opgetrokken, enkelkousje gaat uit en blijft hij jagen. En deze stijl heeft effect want de lucht loopt weg bij Ahmed door deze strategie van Samranchai. Ahmed vecht dapper terug maar moet toch alle initiatief aan Samranchai laten. Dit duurt tot halverwege de 5e ronde voort waarna ook Samranchai rustiger aan doet omdat hij ook vermoeid wordt. Toch waren de Thais er niet gerust op want na die 2e ronde stonden de Thaise mede vechters luidruchtig te schreeuwen en advies te geven aan Samranchai en Nonsai kwam zelfs de hoek versterken. Een teken dat Samranchai aan de bak moest om Ahmed te stoppen.  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:38.

 12. #12
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  ERROL PARRIS VS RUSTEMI KRICHNIK

  Met Errol Parris en Rustemi Krichnik komen de zware jongens in de ring. Rond Errol Parris is het lang stil geweest terwijl Rustemi aardig bezig is en zelfs tegen Paul slowinski en Mourad Bouzidi. Rustemi neemt ook gelijk het initiatief en Errol komt er niet aan te pas. Met harde powerstoten en trappen beslist Rustemi de partij al in de 1e ronde. Na Errol 8-tellen te hebben bezorgd slaat Rustemi Errol met twee harde rechtse directe stoten weer neer waarna deze wordt uitgeteld.  Last edited by payap; 12-04-2010 at 07:37.

 13. #13
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  NIEKY HOLZKEN VS MORAD SALHI  Van te voren was Nieky Holzken huizenhoog favoriet voor deze partij. Velen dachten dan ook aan een “vrij gemakkelijke” overwinning voor Nieky. Of het nu de kracht van Morad was of dat Nieky een offday had of al bij Giorgio Petrosyan zat met zijn gedachten weten we niet. Wel dat Morad dicht bij een stunt zat en het maar heel weinig scheelde of hij had Nieky Holzken verslagen. In zijn laatste partij had Nieky Holzken nog een hele sterke indruk achtergelaten tegen Leroy Kaestner en al in de 1e ronde twee keer 8-tellen bezorgd. Hoe verrassend was het echter dat nu in deze 1e ronde Morad de partij naar zich toe trok en deze ronde op zijn naam zette. In de 2e ronde wederom en Nieky had het af en toe erg moeilijk en moest alle zeilen bij zetten om op de been te blijven. Stoten en trappen die normaal doorkwamen gingen nu mis bij Nieky. En ook tekende zich een scheur onder het oog van Nieky af die begon te bloeden. Toch is Nieky een knokker puur sang en heeft veel routine opgebouwd. In de 3e ronde moest hij minimaal een down forceren om niet te verliezen. En in de 3e ronde draaide Nieky beter en leek ook de lucht eruit te raken bij Morad die veel had moeten geven. Aan het eind van die 3e ronde had Nieky Morad vast en sloeg het bitje uit zijn mond en Morad ging wankelend achterui met Nieky achter hem aan. Scheidsrechter Joop Ubeda moest ingrijpen en 8-tellen geven. Hierdoor kwam de stand in evenwicht en was er een extra ronde nodig. In deze extra ronde had Nieky duidelijk de meeste lucht en energie over en wist hij deze ronde, die geheel op zich zelf staat dan, op zijn naam te brengen. En hiermee ook de partij te winnen. Nieky wint op punten maar Morad Salhi was enkele seconden verwijderd van een sensationele stunt.  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:45.

 14. #14
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  2.526
  vCash
  126000

  Default

  CHAID EL OULADHADJ VS WARREN STEVELMANS

  Beide vechters wilden tijdens het voorstellen al de partij beginnen maar moesten toch echt tot het eind van de avond wachten. In ieder geval beloofde het vuurwerk en dat werd het ook. Duidelijk was al dat dit geen volle drie ronden ging duren. Alleen was de vraag wie gaat er neer? Warren had in ieder geval een goede voorgeschiedenis want in zijn laatste partij had hij Alviar Lima verslagen en zijn wereldtitel gepakt. Chaid echter was vrij kansloos ten onder gegaan tegen de Thai Sudsakorn. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Chaid en Warren begonnen dan ook gelijk aan een slugfest die over en weer ging. In die 1e ronde werd al duidelijk dat het een kwestie ging worden wie als eerste de beslissende mep kon uitdelen. Het werd Chaid die met een poeier van een linkse hoek Warren neerhaalde. Warren probeerde nog overeind te komen maar waggelde alle hoeken in en was helemaal weg. Chaid wint door KO in de 2e ronde in deze thriller.

  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:50.

 15. #15
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Curacao
  Posts
  19.922
  vCash
  212531

  Default

  Na een behoorlijk lange dag en rond half zes in de morgen te Den Helder te zijn geariveerd nog een ruimte selectie van beelden rond de ring om dit verslag van Starmuay V mee af te sluiten;  Last edited by Richelieu; 11-04-2010 at 19:56.

 16. #16
  Join Date
  Aug 2006
  Location
  Mixfight.nl
  Posts
  7.234
  vCash
  113919

  Default

  Erg mooi geschreven Chris!

  En Harmen echt top werk man!

 17. #17
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  Amsterdam
  Posts
  1.123
  vCash
  126000

  Default

  Wat een TOPklasse mannen!
  ..

 18. #18
  Join Date
  Jan 2010
  Location
  Mixfight
  Posts
  34.089
  vCash
  25000

  Default

  mooi werk!!
  Be a Warrior, not a Worrier

 19. #19
  Join Date
  Aug 2008
  Posts
  76
  vCash
  126000

  Default

  heel leuk en aardig dat rustemi van errol wint... maar er word gezegd dat rustemi tegen badr hari heeft gevochten dat klopt natuurlijk voor geen bal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. #20
  Join Date
  Jul 2009
  Posts
  2.710
  vCash
  113250

  Default

  thnx

  ga nu met bord op schoot helemaal door lezen

 21. #21
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Waiting for Thailand
  Posts
  8.432
  vCash
  126000

  Default

  Quote Originally Posted by jerome-lebanner View Post
  heel leuk en aardig dat rustemi van errol wint... maar er word gezegd dat rustemi tegen badr hari heeft gevochten dat klopt natuurlijk voor geen bal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Excusses! Fout van mij kant. Ik verwisselde hem met Fredric Sinistra. Rustemi vocht op hetzelfde gala toen tegen Mourad Bouzidi.

  MEA CULPA
  Enjoy yourself it's later than you think
  Enjoy yourself while you're still in the pink
  The years go by as quickly as you wink
  Enjoy yourself enjoy yourself It's later than you think

 22. #22
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Haarlem
  Posts
  8.990
  vCash
  126560

  Default

  Super weer Harmen & Chris; gouden duo. God ik heb weer wat gemist, maar vond Maastricht een beetje ver.

 23. #23
  Join Date
  Mar 2008
  Location
  ZOG
  Posts
  1.571
  vCash
  126000

  Default

  Super verslag Heren!!
  Schitterende foto's Harmen!!

 24. #24
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Leeuwarden
  Posts
  4.520
  vCash
  136560

  Default

  helemaal top mannen

 25. #25
  Join Date
  Sep 2009
  Location
  Cork
  Posts
  1.824
  vCash
  126000

  Default

  Goed verslag & mooie foto's !
  Thanks.

  Volgende keer ben ik er bij.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •