MIXFIGHT.COM
NOG GEEN LID?
MELD JE HIER GRATIS AAN!
Results 1 to 9 of 9
 1. #1
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Curacao
  Posts
  19.821
  vCash
  197531

  Camerabg1 Fotoverslag "Death before Dishonor" | Almere 3 juli

  Foto's en tekst: Harmen Bakker

  Succes voor Days Gym in eigen huis!
  Afgelopen weekend organiseerden Anthony Kane, Days Gym & XXL Entertaiment hun eerste thaiboksgala "Death before Dishonor" op de Grote Markt te Almere. In een eerder te lezen interview op Mixfight.nl had medepromotor Kane inzicht gegeven in de organisatie en zijn eigen persoon was verantwoordelijk geweest voor de matchmaking. Zondagmiddag stonden uiteindelijk 25 partijen op het programma, met een wel zeer beladen aantal in het vooruitzicht. De locatie, de Grote Markt in Almere was midden in het centrum van de stad en met een goede parkeergarage op nog geen 50 meter van het plein was de bereikbaarheid goed geregeld. De onderstaande tent was al het gehele weekend in gebruik geweest voor diverse feesten, maar afgelopen zondag het toneel voor de eerste "Death before Dishonor", wat zo goed als het laatste gala voor de zomerstop kan worden gezien.  Er waren in ieder geval een drietal A-klasse partijen in Almere, waarbij de partij van "the Spartan" Cairo van Team Slamm!! tegen Henrique Zowa van Simson Gym uit Almere als de belangrijkste kan worden gezien. Cairo en Zowa waren erg aan elkaar gewaagd, en de onbeslist die uiteindelijk het resultaat was, kan voor beide vechters als zeer onbevredigend worden gezien. Na drie ronden beslist de jury dat er een extra ronde zou komen om uit te maken wie de winnaar zou zijn, maar schijnbaar hadden eerdere afspraken ervoor gezorgd dat er tijdens deze partij geen sprake kon zijn van een extra ronde en dus zat er niets anders op dan de wedstrijd op een onbeslist te laten eindigen.

  Publiekstrekker Denise Kielholtz vocht de tweede A-klasse partij tegen de Belgische Kate Mintens die vanaf de eerste ronde geen schijn van kans had en totaal niets in kon brengen tegen de druk van Kielholtz die bracht in deze partij en in de derde ronde moest de Belgische de zoveelste 8 tellen nemen waardoor ze uiteindelijk werd uitgeteld door de scheidsrechter.

  De winst van Kielholtz was zeker niet het enige succes van de organiserende sportschool. Vooral Julian Main en Junior Brunswijk vochten zeer harde partijen uit, die ze allebei op punten naar zich toe trokken tegen respectievelijk Wahlid Tahery en Regillio "Mooiboy" Hospers. Vooral voor Hospers waren veel toeschouwers uit Hilversum gekomen om hem en Steve Poort van Twight Gym aan te moedigen.

  De derde A-klasse partij werd uitgevochten tussen invaller Danny Hoving en de Oostenrijker Mombi van de Citythong sportschool. Hoving die inviel voor Ramin Rezai had een goede eerste ronde waarbij hij Mombi wist te verrassen met een gesprongen knie. De Oostenrijker die duidelijk aangeslagen was wist het einde van de eerste ronde te halen om daarna zeer sterk terug te komen. Met uitstekend bokswerk en een lage dekking van Hoving scoort hij veel punten. Niet een harde stoot, maar een voltreffer met een knie in de plexus zorgd ervoor dat Hoving neergaat in de derde ronde en niet binnen de herstelperiode kan opstaan. Winnaar door middel van een mooie technische KO, Mombi.

  Dat het gala als tweede naam "The Battle of the portieren" kon worden genoemd was het resultaat van de beukpartijen tussen de Rotterdammer Pim en Meo Deekman en de B-klasse pot tussen Marcel van Bekkum en Sergio Pique. Deekman is portier van Club Mambo, die zich pal naast de tent bevond waar gevochten werd en dus stond er voor hem veel op het spel. Pim, begeleid door Ismael Londt en de heren van Team Furious heeft een groot lengte voordeel en voor een nieuweling erg beheerst. Meo leek in de eerste ronde wel wat op de Nederlandse versie van Bob Sapp. Met wilde haymakers, die eigenlijk David Haye had moeten maken één dag ervoor wilde hij koste wat kost Pim er in de eerste ronde uit rammen. Na een vermaning door de scheidsrechter wegens het slaan met de binnenkant van de handschoen kon Pim het einde van de eerste ronde halen en daarna was het eigenlijk gedaan met Deekman. Door een gebrek aan conditie kon Pim in de volgende ronden goed gebruik maken van zijn lengte en plaatste knie op knie in het lichaam van Deekman. Na drie ronden was het wel duidelijk: Pim won de partij ruim op punten.

  De andere partij was tussen de Almeerse portier Marcel van Bekkum en Slamm's Sergio Pique. Na de bekende opkomstdans van Pique een wild begin van de partij, waarbij beide vechters lieten zien dat ook de zwaardere jongens de kunst van het clinchen beheersten. De enorme versnelling die Pique er in de vierde ronde uitgooide was noemenswaardig! Met een serie stoten, knieeen en harde lowkicks gaat van Bekkum door zijn hoeven en laat zich uit tellen. Erg knappe winst van Sergio Pique!

  Een partij die helaas op een anti-climax eindige was het treffen tussen "de boertjes van". In dit geval Ducan Kaestner en Ibrahim Khamal. In een partij die in een enorm tempo van start ging werd het kruis van Kaestner veelvuldig geraakt die uiteindelijk hierdoor in de tweede ronde aangaf niet meer verder te kunnen vechten hierdoor. Niet echt duidelijk was het voor de jury te zien, want Khamal wint de partij door middel van opgave tegenstander. Het ging in mijn ogen te snel om echt te kunnen zien ofdat Khamal echt opzettelijk Kaestner in het kruis raakt.

  De partij waar ikzelf naar uitkeek was het treffen tussen Mootje el Messaoudi en Hannes Schneider, tegenwoordig uitkomend voor de FFC. Eerder dit jaar had ik el Massaoudi een B partij zien vechten in Almere tegen de ervaren Jose Vlug en was erg verrast door diens fighting spirit en vooral het tempo wat hij destijds voerde in die partij. Aangezien Schneider ook een vechter is die graag druk zet leek het me een erg mooie matchmaking en ook promotor Anthony Kane had hoge verwachtingen. Schneider, opkomend in een broekje van de inmiddels beruchte sportschool Loeks Gym wilde meteen de wedstrijd dirigeren, maar el Messaoudi bleef het tempo op schroeven en trok de ronden naar zich toe. Het resultaat was een zeer fraaie B-klasse partij waarbij er vijf ronden op een technisch hoog niveau werd geknokt. Mootje el Messaoudi won de partij op punten en is op dit moment echt iemand om in de gaten te houden. In de B-klasse tot 67 kilogram zie ik eigenlijk weinig mensen die het hem echt moeilijk kunnen gaan maken.

  Uiteindelijk kan de organisatie terugkijken op een geslaagd gala waarbij vooral de goede matchmaking de sfeer bepaalde. Er waren ook van buiten Almere grote groepen supporters gekomen om hun vechters aan te moedigen. Wel was de tent, naar verhouding met het aantal mensen in de zaal klein te noemen en had de organisatie het licht beter bij iemand anders in kunnen kopen. Voor de organisatie een duidelijk leerproces, want de kwaliteit was gewoon bagger en daarbij kwam nog bij dat na de pauze de helft van het al dramatische licht uitviel, en men het met geen mogelijkheid bij kon krijgen. Maar inmiddels heeft men zichzelf al verzekerd dat dit punt voor een 2de editie anders opgepakt gaat worden. Soortgelijk goede matchmakings, in combinatie met een nog grotere tent zouden het gala voor een volgende editie nog succesvoller kunnen laten eindigen.
  Last edited by Richelieu; 05-07-2011 at 12:23.
  Advertentie door Mixfight.nl
  Advertentie van Mixfight


 2. #2
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Curacao
  Posts
  19.821
  vCash
  197531

  Default  Last edited by Richelieu; 04-07-2011 at 21:14.

 3. #3
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Curacao
  Posts
  19.821
  vCash
  197531

  Default


 4. #4
  Join Date
  Jan 2010
  Location
  Mixfight
  Posts
  33.929
  vCash
  10000

  Default

  Prachtig foto verslag Harmen!

  En wat ziet Melissa er weer top uit
  Be a Warrior, not a Worrier

 5. #5
  Join Date
  Jul 2011
  Location
  almere
  Posts
  2
  vCash
  111000

  Default

  indd zonde van het licht maar nog aardige plaatjes kunnen maken uiteindelijk

 6. #6
  Join Date
  Apr 2006
  Posts
  2.342
  vCash
  111000

  Default

  Ziet er goed uit Harmen. Ik maar denken dat ik soms slecht licht heb. Geeft wel een mooie sfeer.

 7. #7
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  Amsterdam
  Posts
  1.123
  vCash
  111000

  Default

  Zo zie je dat een goede fotograaf zich niet laat weerhouden door slecht licht! Mooi werk Harmen!
  ..

 8. #8
  Join Date
  Mar 2008
  Location
  ZOG
  Posts
  1.571
  vCash
  111000

  Default

  Thanks Harmen! Wat het licht betreft was het wel alle hens aan dek maar daar heb je wel ervaring mee.

 9. #9
  Join Date
  Sep 2007
  Location
  Nederland
  Posts
  1.871
  vCash
  111000

  Default

  Quote Originally Posted by basu View Post
  Zo zie je dat een goede fotograaf zich niet laat weerhouden door slecht licht! Mooi werk Harmen!
  Idd. X 2

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •