MIXFIGHT.COM
NOG GEEN LID?
MELD JE HIER GRATIS AAN!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 27 of 27
 1. #26
  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  2.930
  vCash
  111000

  Default

  kwam nog een leuk stukje tegen over San Marco en zijn kritiek...hij (de schrijver) is wel lekker optimistisch trouwens:

  Van Basten liet zich vreselijk misbruiken


  Zelfs de grootste voetballiefhebber moet toch moe worden van al die stemmingmakerij rondom het Nederlands elftal. Tijdens de voorbereiding op het EK wordt zo gigantisch veel uit de nek geluld… Zo heb ik een tiental lijstjes ontvangen met de vier afvallers bij het Nederlands elftal, terwijl bondscoach Bert van Marwijk pas een paar uur later zijn keuze bekend zou maken. Het resultaat was dus een lange lijst met verkeerde namen, die door de zelfbenoemde 'Oranje-watchers' uit het Facebook-duimpje waren gezogen.
  Nu alle keuzes definitief gemaakt zijn, wil ik beginnen met te zeggen dat Van Marwijk logisch geredeneerd heeft. Ik heb bij heel wat mensen in de arm moeten knijpen, omdat ze aanvankelijk niet konden geloven dat Urby Emanuelson niet tot de EK-selectie behoorde. Maar zo vreemd is dat toch niet voor wie Bert van Marwijk een beetje kent? Van Marwijk ziet in de oud-Ajacied een middenvelder, en op die positie moet Emanuelson het begrijpelijkerwijs afleggen tegen de moordende concurrentie. En Wilfred Bouma kan zowel centraal als linksback spelen, en hij speelde bij PSV dit seizoen veel wedstrijden. De routinier voldoet dus aan de belangrijkste voorwaarden die Van Marwijk stelt, al is de bondscoach de eerste om op een respectvolle manier toe te geven dat ook Bouma zijn tekortkomingen heeft.

  De verloren oefeninterland tegen Bulgarije in de Amsterdam ArenA was ondanks de logische keuzes weinig hoopgevend. Ik heb me laten vertellen dat het optreden van Joan Franka met haar indianentooi op het Songfestival 'kut met veren' was, en in één ruk door speelde het Nederlands elftal 'klote tegen een stel Manolev-malloten'. Het matige spel in de eerste oefenpartij tegen Bayern München werd nog enigszins overschaduwd door het Bayern-publiek dat haar penalty-paria Arjen Robben uitfloot, maar het is hoe dan ook een feit dat Oranje in het laatste aantal interlands ongeïnspireerd en onsamenhangend speelde.
  Wat ik echter ook jammer vond, is dat televisie-analist Marco van Basten zich bij de wedstrijd op SBS6 liet misbruiken. Van Basten en Van Marwijk werden door presentator Jan Joost Van Gangelen en interviewer Hans Kraay jr. op een kinderlijke manier tegen elkaar uitgespeeld. De voormalig bondscoach zei dat Van Marwijk de opstelling puur koos op basis van de 'grote namen'. Die uitspraak werd door het presentatie-duo gebruikt om de bondscoach mee om de oren te slaan, en Van Marwijk kon dat duidelijk niet waarderen. Hij merkte terecht op dat de mensen onderhand wel 'knettergek zouden worden' van dit soort gelul. Na de reactie van Van Marwijk benadrukte Van Basten in de studio nog eens dat hij een heel andere mening was toegedaan, en dus kon de commerciële zender met een mooie controverse de reclame in.

  Persoonlijk vind ik het überhaupt ongepast dat Van Basten, die zich overigens geen moment verplaatst in de selectiecriteria van Van Marwijk, kritiek levert op het selectiebeleid en de opstelling van Oranje. Want was het Van Basten niet die in zijn tijd als bondscoach de meest onlogische keuzes maakte? De toekomstige trainer van Heerenveen slaagde er destijds in om Ellery Cairo, Dave van den Bergh, Kevin Bobson, Romano Denneboom en Uğur Yıldırım voor het Nederlands elftal te selecteren. Niets ten nadelen van deze spelers, maar dat zij voor Oranje werden geselecteerd was nu niet bepaald begrijpelijk te noemen. En daarnaast sloeg Van Basten de plank volledig mis door de huidige aanvoerder Mark van Bommel veel te vroeg af te serveren voor Oranje, op basis van een persoonlijke vete.

  Als Van Basten dus zijn geloofwaardigheid nog enigszins wil behouden, dan moet hij zorgen dat hij niet tegen iemand wordt uitgespeeld en dat hij zijn mening daarbij niet laat misbruiken. Het doet denken aan een schoolplein op de basisschool. Daar zegt Lisa bijvoorbeeld tegen Pietje: "Jantje heeft gezegd dat jouw Geluksvogeltje van de C1000 maar lelijk is." Pietje zal dan snikkend bij de juffrouw op schoot vertellen dat hij een Geluksvogel heeft, omdat zijn moeder geen Gijpvogel bij het Kruidvat wil halen. Een vergelijking met dat soort kinderlijke pesterijtjes moet oud-topvoetballer Van Basten toch willen voorkomen.
  Tot slot wil ik zeggen dat ik het bijzonder somber inzie voor het Nederlands elftal op het aankomende EK. De verdedigbare keuzes van de bondscoach ten spijt, denk ik dat Oranje het zelfs tegen Denemarken moeilijk genoeg zal krijgen. En Europees kampioen worden is al helemaal onmogelijk. Uit de boeken en de studies van schrijvers als David Winner, Simon Kuper er Richard Williams blijkt dat er genoeg sociaal-maatschappelijk en culturele redenen zijn waarom Nederland geen prijsvechter is, en dat ook nooit zal zijn. Het gewonnen EK 1988 vormde daarop de enige uitzondering, toen Van Basten nog gewoon zijn voeten liet spreken.
  Het Nederlands elftal zal heel veel voorspoed, geluk en meevallers moeten kennen om het in de (nabije) toekomst allemaal anders te laten verlopen. Ik gun het Bert van Marwijk van harte, maar Europees kampioen worden? Nee, zoveel Geluksvogeltjes zijn er niet… Dus krijgt dat helderziend varken toch nog gelijk. Ik doel op de 'Pshychic Pig' hè, niet op Van Basten…

  Erwin Meeks
  bron: http://www.voetbalinfo.nl/artikel/43...jk-misbruiken/
  Advertentie door Mixfight.nl
  Advertentie van Mixfight


 2. #27
  Join Date
  Dec 2009
  Posts
  620
  vCash
  111000

  Default

  http://www.telegraaf.nl/telesport/vo...de_keus__.html

  Hunter is kwaad. Kan ik wel begrijpen. Zo'n seizoen draaien en dan toch geen eerlijke kans krijgen. Ik zou ook bitter zijn als ik Hunter zou zijn...

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •