Groot, groter, grootst!
De tweede review op Nulder10.nl is een grote. Een grote tas wel te verstaan. Enkele maanden geleden ontving ik van Tatami Fightwear een sample Gi tas welke inmiddels ook voor de grote massa verkrijgbaar is.

Gemaakt van 475gr Gi materiaal (soortgelijk aan het materiaal gebruikt voor de Tatami Zero G) bestaat de tas uit 3 compartimenten. Een groot compartiment, wat het meest doet denken aan een duffelbag, afgesloten met een koord, een kleiner compartiment aan de voorkant met een waterdichte afwerking en nog een compartiment aan de onderkant, af te sluiten dmv een rits.Het koord dat gebruikt wordt om het grote compartiment af te sluiten is na een aantal trainingen helaas al wat een het splijten / pluizen, maar navraag bij Tatami hierover leert ons dat ze dit meenemen voor de volgende levering. Het mooiste zou natuurlijk zijn om hiervoor hetzelfde koord te gebruiken als bij de broeken. Daarnaast is het koord eenvoudig zelf te vervangen mocht het echt verkeerd gaan.


Bij de sample tas was het Tatami logo nog niet erop gestikt, maar het is goed om te zien dat er gekozen is voor een redelijk neutrale bestikking boven de zak aan de voorkant. Hierdoor is de zak op de voorzijde nog beschikbaar om eventueel een team badge of iets dergelijks te plaatsen. De tas is helaas enkel in het blauw beschikbaar.
Wat past er in de tas?Met gemak: 3 Giís, een rashguard, fightshort, slippers, schoenen, een liter fles zeep, deo, perskindol en zelfs de tandenborstel past er nog bij!


De waterdichte zak aan de voorkant is groot genoeg om na de training een natte handdoek en wat kleren in de doen, maar de Gi zelf wordt daarin tegen wat lastiger. Hoewel bij de sample de onderste zak niet waterdicht was, is dat bij de uiteindelijke tas blijkbaar wel het geval, en kun je daar wel makkelijk een Gi in kwijt.


Dit brengt me dan vervolgens wel bij het allergrootste pluspunt van deze tas. Is de tas vies, nat en ruikt de tas naar natte huisdieren dan gooi je hem gewoon in de wasmachine en na een kort programma op 40 graden (het blijft natuurlijk Gi materiaal) is de tas weer als nieuw! Hou er wel rekening mee dat de tas de eerste paar wassen nog wat kan afgeven. Dus was de tas bij voorkeur apart van je witte Gi.


[Meer informatie over het wassen van je Gi]Al met al een enorme tas met voldoende ruimte om al je spullen in mee te nemen. Ondanks de slechte Euro momenteel ligt de tas voor ongeveer 45 euro op je deurmat. Verkrijgbaar bij Tatami Fightwear dus.
Disclaimer: Ook deze tas zorgt er niet voor dat je ineens een submissie machine wordt. Nee, echt niet.

Voor grotere fotos zul je even naar de site zelf moeten. Opmerkingen? Graag!