MIXFIGHT.COM
NOG GEEN LID?
MELD JE HIER GRATIS AAN!
Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Waiting for Thailand
  Posts
  8.482
  vCash
  126000

  Default Mixfight special: THE NEXT GENERATION

  Kickboksen wordt steeds populairder en steeds meer mensen vinden de weg naar de sportschool. Ook het aantal gala’s lijkt steeds meer te groeien en dan vooral de lokale / regionale gala’s worden steeds populairder. En wie zo zit te kijken naar al die wedstrijden, die vooral veel uitjonge opkomende vechters bestaan, kan maar zo zonder het te weten naar vechters zitten te kijken die over een jaar of tien de absolute top zullen vormen.
  Jaren terug runde Harmen en ik het blad Fightscene waarin we een vaste rubriek hadden van vechter van de maand. Dit was dan niet een van de kampioenen van dat moment maar opkomende vechters die ons opvielen op een gala en in de Jeugd, Nieuwelingen of C-Klasse uitkwamen. Zo hadden we toen al vechters als Aleide Lawant en Ismael Londt er tussen zitten die later tot de absolute wereldtop zouden doordringen.

  Afgelopen weekend reisden we af naar Noordwijkerhout naar het gala van Time to Fight om iets soortgelijk te doen. Alleen nu besloten we al van te voren een vechter te volgen in de kleedkamer, warming up, opkomst, wedstrijd en erna. Zonder dat hij het zelf wist legde we zo Leo van Houdt van Bari Gym vast op de foto in deze fases van de wedstrijddag.  Het gala deze dag werd geteisterd door het bekende virus uit de kickbokswereld genaamd: vechters die laatste moment afzeggen, er niet zijn of vele kilo’s te zwaar op komen dagen. Dit resulteerde in partijen die niet door konden gaan en hevig gepuzzel voor de matchmakers om als nog zo goed mogelijk gematchte partijen op de kaart te kunnen zetten.

  Leo, die daags voor het gala zijn 14e verjaardag vierde kreeg nu te maken met een tegenstander die al 15 jaar was en 2,7 kg zwaarder was (68,3 VS 71 kg). In de partij was dit fysieke verschil ook te zien wat ook niet verwonderlijk is want het scheelt tenslotte meer dan een complete gewichtsklasse. Beide vechters schotelde het publiek een pittige partij voor over de volle drie ronden waarbij Leo deze keer de overwinning aan zijn tegenstander moest laten.

  Natuurlijk balen want iedereen wil winnen maar dit is voorbeeld van het leerproces die jonge vechters moeten doorlopen om te groeien. Niet voor n iets is er het gezegde: I never lose, I win or I learn!

  Wij danken Leo van Houdt, Bari Gym en de promotors van RHJC-promotions voor hun medewerking voor dit artikel.  Advertentie door Mixfight.nl
  Advertentie van Mixfight

  Enjoy yourself it's later than you think
  Enjoy yourself while you're still in the pink
  The years go by as quickly as you wink
  Enjoy yourself enjoy yourself It's later than you think

 2. #2
  Join Date
  Jun 2008
  Posts
  10.967
  vCash
  126000

  Default

  Nice.

 3. #3
  Join Date
  Oct 2004
  Posts
  20.115
  vCash
  212531

  Default

  Erg leuk Chris, het is inderdaad wel grappig dat je refereert naar onze oude rubriek "Vechter van de Maand". Eigenlijk is het grappig om te zien hoe deze mensen zich na 2008/2009 hebben ontwikkeld zoals Londt & Lawant.

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •