MIXFIGHT.COM
NOG GEEN LID?
MELD JE HIER GRATIS AAN!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 51 to 52 of 52
 1. #51
  Join Date
  Jun 2008
  Location
  Leiden
  Posts
  2.293
  vCash
  111000

  Default

  Robby the Robot

  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


  Ga naar: navigatie, zoeken
  Robby the Robot is een naam gegeven aan een robotkostuum dat sinds 1956 in een groot aantal films en tv-series is gebruikt. Het kostuum werd oorspronkelijk gemaakt voor de film Forbidden Planet, maar is sindsdien uitgegroeid tot een cultureel icoon.

  [bewerk] Beschrijving en overzicht

  Het kostuum werd gemaakt voor de acteur die in de film Forbidden Planet de rolv ane en robot moest vertolken. Hij werd in die film gespeeld door Frankie Darro. Zijn stem werd gedaan door Marvin Miller.
  Robbie was een van de eerste robots in een film die echt een persoonlijkheid en karakteristieken had. Voorheen waren robots in films gewoon mechanische voorwerpen. Anders dan latere robots, die zich vaak op wielen voortbewogen, liep Robbie gewoon op twee benen (zij het wat moeizaam).
  Na Forbidden Planet is het kostuum in vele films gebruikt voor andere robotpersonages. Vaak werd het kostuum onveranderd gebruikt, maar soms werden er wat details aangepast om hem beter aan te laten sluiten bij de film.
  Sinds 2004 staat Robby the Robot in de Robot Hall of Fame.
  Advertentie door Mixfight.nl
  Advertentie van Mixfight


 2. #52
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Pekel!
  Posts
  939
  vCash
  111000

  Default

  Het ijzeren schild is een verhaal uit de Asterix-serie uit 1968, geschreven door René Goscinny en getekend door Albert Uderzo.

  [bewerk] Verhaal

  Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal.
  Het verhaal begint met een overwinning van Caesar bij Alesia, waar de Gallische leider Vercingetorix zijn wapens aan de voeten van Caesar werpt. Vervolgens draait het om het schild van Vercingetorix dat ineens spoorloos verdwijnt. Een aantal jaren verder pikken we weer aan bij het inmiddels beroemd geworden Gallische dorp van Asterix. Het dorpshoofd Abraracourcix heeft last van zijn milt gekregen door te veel uitbundige feesten. Hij wordt door de druïde Panoramix naar een kuuroord gestuurd, Asterix en Obelix escorteren hem daarbij. Daar wordt het dorpshoofd aan een stevige kuur gehouden, Asterix en Obelix worden al gauw verzocht om de kliniek te verlaten omdat ze de anderen jaloers maken met hun eetgedrag. Ze besluiten de omgeving te verkennen van Gergovia. Onderweg komen ze een gezant van Caesar tegen, Tullius Lusuncus met zijn soldaten die ze kort en klein slaan, waarna Tullius terug keert naar Caesar om verslag uit te brengen dat de plaatselijke bevolking erg opstandig is. Hierop besluit Caesar dat hij een triomftocht wil maken op het schild van Vercingetorix en dat het schild maar gauw gevonden moet worden.
  Intussen worden Asterix en Obelix opgenomen bij Droesemix en zijn gezin. daar mogen ze een aantal dagen verblijven, bij het avondeten komen de Romeinen huiszoeking doen in het dorp van Droesemix, en als Asterix begrijpt dat ze het schild van Vercingetorix zoeken, wil hij ze voor zijn en begint er een race tegen de klok om het schild.

  [bewerk] Personages

  • Vercingetorix beroemde Gallische leider uit de geschiedenis.
  • Droesemix een ondernemer in wijn en kolen, die opvalt met uitspraken als ik heb een eigen sjaak en ik heb je nog nooit gesjien.
  • Tullius Lusuncus een afgezant van Caesar die het ijzeren schild koste wat het kost terug wil vinden.
  • Lucius Sorus ondernemer in wielen
  • Caius Slampampus een slome soldaat die spion moet spelen maar met een beker wijn op niet veel meer klaarspeelt
  • Aquavitus een eveneens dronken Centurion


  AsterixStrips: Goscinny en Uderzo:Asterix de Galliër · Het gouden snoeimes · Asterix en de Goten · Asterix als gladiator · De ronde van Gallia · Asterix en Cleopatra · De strijd van de stamhoofden · Asterix bij de Britten · Asterix en de Noormannen · Asterix als legioensoldaat · Asterix en het ijzeren schild · Asterix en de Olympische Spelen · Asterix en de koperen ketel · Asterix in Hispania · De intrigant · Asterix en de Helvetiërs · De Romeinse lusthof · De lauwerkrans van Caesar · De ziener · Asterix op Corsica · Het geschenk van Caesar · De grote oversteek · Obelix & Co. · Asterix en de Belgen
  Uderzo: De broedertwist · De odyssee van Asterix · De zoon van Asterix · Asterix in Indus-land · De roos en het zwaard · De beproeving van Obelix · Asterix en Latraviata · Het pretpakket · Het geheime wapen
  Films: Asterix de Galliër · Asterix en Cleopatra · Asterix verovert Rome · Asterix contra Caesar · Asterix bij de Britten · Asterix en de knallende ketel · Asterix in Amerika · Asterix & Obelix tegen Caesar · Asterix & Obelix: missie Cleopatra · Asterix en de Vikingen · Asterix en de Olympische Spelen
  Personages: Asterix · Obelix · Idéfix · NestorixOverig: Parc Astérix · (computer)spellen

  Categorie: Asterix-album
  Verwijderd ivm reclame ** ashi76**

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •