MIXFIGHT.COM
NOG GEEN LID?
MELD JE HIER GRATIS AAN!
Results 1 to 15 of 15
 1. #1
  Join Date
  Nov 2006
  Posts
  48
  vCash
  126000

  Default Katsu-gala; Kyokushin Karate in de ring

  Zaterdag 28 november zal dojo Katsu uit Winsum weer het jaarlijks terugkerende Katsu-gala organiseren. Tijdens dit gala worden match making partijen full contact karate van 3x2 minuten in een boksring afgewerkt. Een mooie manier voor zowel de beginnende als de gevorderde karateka om zijn/ haar kunsten te vertonen aan het publiek.


  De volgende scholen hebben zich reeds met meerdere vechters aangemeld;
  • Sportschool Jonkers/ Schilt, Zuidlaren
  • Ruud Muller Dojo, Leidschendam
  • Dojo Musashi, Raamsdonkveer
  • Dojo Kyocho, Farmsum
  • Karateschool Sandokai, Muntendam
  • Dojo Kamakura, Den Haag
  • Dojo Reilman, Emmen
  • Dokuritsu, Rotterdam
  • Karatevereniging Kondo, Groningen
  • Dojo Katsu, Winsum
  Het is nog steeds mogelijk voor vechters om in te schrijven. We zijn op dit moment druk bezig om voor iedere vechter een gelijkwaardige tegenstander te zoeken.

  Voor info en aanmelding kan men terecht op;

  http://www.dojokatsu.nl/dojo_katsu_homepage.html

  eventueel kun je me voor info en aanmelding ook bereiken via de PM.

  Osu Dimitri
  Advertentie door Mixfight.nl
  Advertentie van Mixfight


 2. #2
  Join Date
  Apr 2006
  Posts
  1.299
  vCash
  126000

  Default

  Was het een geslaagd gala? Kon er niet bij zijn, maar ben benieuwd naar de uitslagen.

 3. #3
  Join Date
  Nov 2006
  Posts
  48
  vCash
  126000

  Default

  Osu,

  Hier de uitslagen van het Katsu-gala, met daar waar mogelijk een kort wedstrijdverslagje. Heb i.v.m. coaching niet alle partijen meegekregen.

  1. Bas de Lange (dojo Reilman) vs Melvin de Goei (dojo Kobushi)
  Na 2x2 minuten gevochten te hebben is er nog geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Een extra ronde van 2 minuten moet de doorslag geven. Bas laat in deze 2 minuten zien dat hij de beter van de 2 is. Een waza-ari voor een goed geplaatst low kick zorgt ervoor dat de overwinning naar Bas de Lange van dojo Reilman uit Emmen gaat.

  2. Neal Lange (dojo Jonkers/ Schilt) vs Jasper Wiersema (dojo Katsu)
  Deze 2 jonge jongens gaan vanaf het begin van de wedstrijd er vol tegenaan. Het is duidelijk dat ze beide gebrand zijn om te winnen. Neal raakt na 30 seconden Jasper met een stoot in het gezicht. Een kleine scheur op het jukbeen van Jasper zorgt ervoor dat hij verzorging nodig heeft. Neal krijgt een officiële waarschuwing tegen. In het vervolg van de wedstrijd gaan beide tot het uiterste met harde lowkicks en stoten. Na 2x2 minuten zorgt de officiële waarschuwing welke Neal gekregen heeft er voor dat Jasper Wiersema de overwinning op zijn naam kan schrijven.

  3. Averell Dekker (dojo Kamakura) vs Bart Mulder (dojo Jonkers/ Schilt)
  De pas 16-jarige Bart Mulder heeft met zijn lengte en gewicht (83 kg) enige overeenkomsten met zijn sportschoolhouder, Sem Schilt. Bart moet het opnemen tegen de 5 kilo lichtere, maar 5 jaar oudere tegenstander, Averell Dekker. Averell vecht deze avond zijn 3e partij in zijn vechtsportcarrière. Bart heeft met zijn 8 partijen wat meer ervaring. Deze extra wedstrijdervaring van Bart laat zich in het verloop van de partij zien. Averell blokt vrijwel geen lowkicks en dit zal hem uiteindelijk opbreken. Na 2x2 minuten is het nog hikiwake (onbeslist), maar in de laatste 2 minuten laat Bart duidelijk zien dat hij aanspraak op de overwinning mag maken. Winnaar na 3x2 minuten; Bart Mulder.

  4. Taco Bisschop (dojo Katsu) vs Pawan Ramesring (dojo Kamakura)
  In deze partij vecht Pawan continue in de vooruit. Taco weet hier echter vrij behendig mee om te gaan door goed om zijn tegenstander heen te draaien. Na 2x2 minuten geven de scheidsrechters onbeslist. In de verlenging van 2 minuten weet geen van beide vechters de scheidsrechter te overtuigen wie het meest van beide aanspraak op de eindoverwinning mag maken. Aldus weer een onbeslist. Het breken van plankjes moet de winnaar aanwijzen. Met 3 breektechnieken (vuist, snijkant hand en elleboog) moeten zoveel mogelijk plankjes worden doorgebroken. Beide weten 3 plankjes met zowel de vuist als de snijkant van de hand te breken. De laatste techniek (elleboog) moet de doorslag geven. Taco probeert 4 planken, maar komt er niet doorheen. Pawan heeft ook 4 planken. Echter, ook hem lukt het niet om de 4 planken met de elleboog te verschalken. Uiteindelijk geeft de weegschaal de doorslag. Pawan weegt 65 kilogram. Taco eist de overwinning op door 58 kilogrammen op de weegschaal te brengen.

  5. Vinnie Metselaar (dojo Dokuritsu) vs Robin Bultje (dojo Katsu)
  Winnaar Vinnie Metselaar.

  6. Charlice Johannes (dojo Kyocho) vs Linda van Heiningen (Ruud Muller Dojo)
  Ik heb deze partij live gemist. Echter, op videobeelden even terug gekeken. Dit werd de kortste partij van de avond. Charlice maakt 2 stoten naar het lichaam gevolgd door een hoge mawashigeri op de kaaklijn van Linda. Einde partij. Winnaar door een mooie k.o.: Charlice Johannes.

  7. Maikel Estridge (dojo Kyocho) vs Tom Riemersma (dojo Katsu)
  Maikel laat vanaf het begin van de partij zien dat hij de meeste ervaring op de mat heeft. Tom die zijn eerste partij vecht heeft weinig in te brengen tegen de harde storen en lowkicks van Maikel. In de eerste ronde staakt de scheidsrechter de wedstrijd, omdat het verschil te groot is. Winnaar; Maikel Estridge

  8. Eline Baar (dojo Katsu) vs Dewi Kallan (dojo Reilman)
  Na 2x2 minuten vechten beslissen de scheidsrechters dat Eline als winnar wordt uitgeroepen. In mijn optiek had een extra ronde meer recht gedaan, omdat beide vechtsters aan elkaar gewaagd waren. Winnaar op punten; Eline Baar.

  9. Peter Musch (dojo Sandokai) vs Roberto Pierotti (dojo Kobushi)
  Winnaar Roberto Pierotti.

  10. Frank Mulder (dojo Jonkers/ Schilt) vs Rick van Maanen (dojo Iryoku)
  Als ik het goed heb begrepen won Frank Mulder de wedstrijd met een fraaie levertrap.

  11. Fransien Reisiger (dojo Katsu) vs Renée Bochart (Ruud Muller Dojo)
  Fransien moet deze avond aantreden tegen een tegenstandster waar ze 2x eerder tegen gevochten heeft en ook 2x van verloren heeft. Beide keren overigens een ipponoverwinning voor Renée. De wedstrijd begint voortvarend van beide kanten. Renée houdt de druk hoog op Fransien met stoten. Fransien gaat hier echter goed mee om. Vlak voor het einde van de eerste ronde stapt Fransien iets opzij en weet ze Renée met mawashi geri op het hoofd te raken. Renée gaat neer. Het lijkt er op dat het einde oefening is, maar Renée weet niet van opgeven. Op karakter weet ze de laatste 10 seconden van de eerste ronde uit te vechten. In de rust tussen de eerste en de tweede ronde blijkt echter dat Renée niet verder kan. Winnaar aldus; Fransien Reisiger.

  12. Patrick Zondag (dojo Reilman) vs Almer van der Leeden (Kamakura)
  Patrick zit vanaf het moment dat de bel gaat dicht op Almer te vechten. Almer heeft moeite met een weerwoord te vinden. De lowkicks van Patrick worden door goed geplaatste stoten ingeleid. Almer weet met een gesprongen achterwaartse trap Patrick nog te raken. Echter, deze geeft geen krimp. Nadat Almer goed is vastgezet in de hoek van de ring door Patrick, krijgt hij een paar goede low kicks. Almer gaat hier op neer en de scheidsrechter beslist einde wedstrijd. Ipponoverwinninh; Patrick Zondag.

  PAUZE

 4. #4
  Join Date
  Nov 2006
  Posts
  48
  vCash
  126000

  Default

  13. Mitchell de Bont (Musashi Raamsdonkveer) vs Yonni Driesprong (Ruud Muller Dojo)
  Als ik het goed heb, winnaar op punten na een extra ronde van 2 minuten; Mitchell de Bont.

  14. Jeroen Zuidijk (Kamakura) vs Donald Widdowson (Musashi Raamsdonkveer)
  Als ik het goed heb, winnaar op punten na een extra ronde van 2 minuten; Jeroen zuidijk.

  15. Kevin Musch (dojo Sandokai) vs Robin Bultje (dojo Katsu)
  Robin vecht vanavond voor de tweede keer, omdat de tegenstander van Kevin heeft afgezegd. De beide vechters doen niet veel onder voor elkaar. Over en winnar bestoken ze elkaar met stoten, hoge trappen en low kicks. Na 3x 2 minuten wordt Kevin als winnaar aangewezen.

  16. Sander Agricola (F en F Sneek) vs Tim Berndsen (dojo Kobushi)
  Beide vechters hadden in eerste instantie een andere tegenstander toegewezen gekregen. Door ziekte en niet opkomen dagen (!) verviel hun wedstrijd. Echter, beide vechters waren bereid om toch het gevecht met elkaar aan te gaan. Sander Agricola moet met zijn 78 kg tegen de 10 kilo zwaardere Tim Berndsen. In de partij was het gewichtsverschil goed te zien. De impact waarmee Tim Sander raakte was overduidelijk. Sander wist zich echter goed staande te houden en incasseerde veel. In de tweede ronde eisten de vele en zware low kicks van Tim echter zijn tol. Met 2 waza-ari’s voor low kicks wist Tim Berndsen de overwinning naar zich toe te trekken.

  17. Bart van der Veen (dojo Katsu) vs Nimit Ninsila (dojo SandoKai)
  Winnaar; Nimit Ninsila

  18. Franck Nederstigt (dojo Kobushi) vs Gert Musters (dojo Jonkers/ Schilt)
  Ik weet hier de uitslag niet van.

  19. Gert Jan Pels (F en F Sneek) vs Joep Boselie (Ashigaru Dojo)
  Gert Jan bestookt vanaf het begin Joep met goede stoten en knieën naar het lichaam. Met 2 waza-ari’s weet Gert jan de wedstrijd voortijdig te beslissen. Winnaar op ippon; Gert Jan Pels.

  20. Michael Kranendonck (dojo Dokuritsu) vs Dennis Carmio (dojo Katsu)
  Deze partij was uiteindelijk de partij van de avond. Het publiek ging volledig op in de wedstrijd die beide mannen lieten zien. Gesteund door het publiek zetten beide vechters een geweldige pot karate neer. Michael raakt in de eerste ronde Dennis 3 keer goed op het hoofd. Dennis vertoond echter geen krimp. De low kicks van Dennis komen goed door bij Michael. Het is ongelooflijk om te zien met wat voor een tempo beide vechters werken. De partij is geen seconde saai. Na 2x2 minuten beslissen de scheidsrechters terecht dat het onbeslist is. Een laatste ronde moet de doorslag geven. Dennis laat in deze ronde meer zien. Het lijkt of bij Michael de low kicks hun tol gaan eisen. Hij vecht echter moedig door tot aan het eind. Nadat de bel gegaan is beslissen de scheidsrechters dat de overwinning op punten unaniem naar Dennis Carmio gaan. Officiële winnaar; Dennis Carmio (maar zeker het publiek en ook Michael Kranendonck kunnen als winnaar aangemerkt worden).

  21. Martin Reemeijer (dojo Jonkers/ Schilt) vs Arjan Zuidijk (dojo Kamakura)
  De laatste partij van de avond is een partij tussen 2 ervaren jongens. Reemeijer is echter een kickbokser. Hij heeft een tijdje geen wedstrijden meer gedaan en om wat ritme op te doen heeft hij besloten om deze karatepartij aan te nemen. In de partij is duidelijk te zien dat we met ervaren vechters te maken hebben. Goede stoten, goede trappen en dito blokkeringen. Een partij die voor de liefhebbers het aanzien meer dan waard is. Over en weer bestoken de vechters elkaar met lowkicks en storen. Na 2x2 minuten is er geen duidelijke winnaar aan te wijzen. De scheidsrechters beslissen dan ook dat er een extra ronde met komen. In deze ronde laat Arjan zien dat hij over een iets betere conditie beschikt dan Martin. De doorslag voor de overwinning wordt dan ook uiteindelijk gegeven op het feit dat Arjan Zuidijk meer heeft laten zien. Winnaar op punten; Arjan Zuidijk.

  Al met al was het een zeer geslaagd gala.

  Osu Dimitri Sennema

 5. #5
  Join Date
  Nov 2004
  Posts
  3.913
  vCash
  126000

  Default

  Bedankt voor het verslag Dise!

  Zijn er ergens nog foto's of videos van het gala te bekijken?

 6. #6
  Join Date
  Apr 2006
  Posts
  1.299
  vCash
  126000

  Default

  Bedankt Dimitri!! Osu!

 7. #7
  Join Date
  Oct 2005
  Location
  Zuidlaren
  Posts
  337
  vCash
  126256

  Default

  Was weer een top verzorgd gala. Altijd mooi om te zien hoe alles opgebouwd is en gepresenteerd wordt.

  Met name beginners hebben hier een super podium om te proeven aan het wedstrijdknokken.

  Was iig weer de moeite waard om even langs te gaan!

 8. #8
  Join Date
  Nov 2004
  Posts
  780
  vCash
  126000

  Default

  9. Peter Musch (dojo Sandokai) vs Roberto Pierotti (dojo Kobushi)
  Winnaar Roberto Pierotti.

  Gefeliciteerd Robbie!!!

 9. #9
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Amsterdam
  Posts
  19.532
  vCash
  186856

  Default

  Quote Originally Posted by a.s.c. View Post
  9. Peter Musch (dojo Sandokai) vs Roberto Pierotti (dojo Kobushi)
  Winnaar Roberto Pierotti.

  Gefeliciteerd Robbie!!!
  Idd gefeliciteerd Roberto! Jammer dat er nou net van deze partij geen verslagje is

 10. #10
  Join Date
  Nov 2004
  Posts
  780
  vCash
  126000

  Default

  Quote Originally Posted by Jeru View Post
  Idd gefeliciteerd Roberto! Jammer dat er nou net van deze partij geen verslagje is
  Voor zover ik weet was deze partij snel afgelopen. Het was even hard tegen hard maar Rob wist de partij naar zich toe te trekken en sloeg zijn tegenstander eruit op een lichaamsstoot. Toevallig heb ik die wel eens van hem gehad en ik kan je vertellen daar word je niet blij van

 11. #11
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Amsterdam
  Posts
  19.532
  vCash
  186856

  Default

  Quote Originally Posted by a.s.c. View Post
  Voor zover ik weet was deze partij snel afgelopen. Het was even hard tegen hard maar Rob wist de partij naar zich toe te trekken en sloeg zijn tegenstander eruit op een lichaamsstoot. Toevallig heb ik die wel eens van hem gehad en ik kan je vertellen daar word je niet blij van
  Dan ga ik ook maar niet aan hem vragen hoe die heeft gewonnen

 12. #12
  Join Date
  Nov 2006
  Posts
  48
  vCash
  126000

  Default

  Quote Originally Posted by smike View Post
  Bedankt voor het verslag Dise!

  Zijn er ergens nog foto's of videos van het gala te bekijken?

  http://www.oosterveld-fotografie.nl/pixaria/index.search.php?sid=38&ipg=1

  Osu

 13. #13
  Join Date
  Nov 2006
  Posts
  48
  vCash
  126000

  Default

  Quote Originally Posted by smike View Post
  Bedankt voor het verslag Dise!

  Zijn er ergens nog foto's of videos van het gala te bekijken?

  http://www.youtube.com/watch?v=soX5CA-dBxM

 14. #14
  Join Date
  Nov 2006
  Posts
  48
  vCash
  126000

 15. #15
  Join Date
  Nov 2004
  Posts
  780
  vCash
  126000

  Default

  Hier nog even de pot van Roberto Pierotti! Klasse ouwe sloper

  http://www.youtube.com/watch?v=hb7GnZH34VM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •