ADO ontslaat technisch directeur Wetzel


André Wetzel. FOTO PRO SHOTS

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft André Wetzel ontslagen. Na een gesprek met de technisch directeur hebben de directie en Raad van Commissarissen hem laten weten dat hij op staande voet ontslagen is. Met zijn uitlatingen in een publicatie van De Volkskrant van afgelopen zaterdag heeft André Wetzel ADO in diskrediet gebracht.

Wetzel uitte onder meer zijn onvrede over de snelle rentree van Ricky van den Bergh. Deze middenvelder werd door de technisch directeur en trainer Raymond Atteveld uit de selectie gezet na drie rode kaarten. Wetzel voelde zich gepasseerd nadat de raad van commissarissen besloot om de schorsing van Van den Bergh op te heffen.

Na de publicatie heeft ADO Den Haag Wetzel direct geschorst. Vervolgens is nader onderzoek gedaan en advies ingewonnen. Dat onderzoek heeft opgeleverd dat Wetzel zijn uitlatingen doelbewust heeft gedaan en dat hij voor het overige de statutaire directie en Raad van Commissarissen onjuist en onvolledig heeft geďnformeerd en instructies naast zich heeft neergelegd. Dat maakte dat ADO Den Haag geen andere keus had dan Wetzel op staande voet te ontslaan.

Voorzitter van de RvC, Henk Jagersma: ,,Niemand is groter dan de club. Voor alle werknemers van ADO Den Haag geldt dat zij zich altijd aan afspraken moeten houden en het clubbelang voorop moeten stellen."

Op korte termijn zal ADO Den Haag met hoofdtrainer Raymond Atteveld en zijn technische staf om tafel gaan om te bekijken hoe de taken van de technisch directeur het beste kunnen worden ingevuld.
22/12/09 20u20