PDA

View Full Version : Sms-grapje zorgt voor terreuralarm



mama
20-12-2004, 22:19
AMSTERDAM, 19-12-2004 - Een Italiaanse toerist aan boord van een vliegtuig dat van Sydney op weg was naar Wenen heeft een terrorismealarm veroorzaakt. Hij stuurde namelijk voor de grap een sms-bericht aan zijn vrouw waarin hij schreef dat het toestel door terroristen was gekaapt, zo laten Australische autoriteiten weten.

De 35-jarige Antonio Casssale stuurde het sms'je aan zijn vrouw vanuit Kuala Lumpur, waar het toestel van Lauda Air waarmee hij vloog een tussenstop maakte om te tanken. Cassale zei dat terroristen de macht over het vliegtuig hadden en dat de ze de passagiers naar een onbekende bestemming vlogen.

Zijn vrouw schrok hevig van het bericht en waarschuwde direct de Italiaanse politie, die vervolgens weer contact zocht met de Italiaanse ambassade in het Australische Canberra. Die speelde het bericht weer door aan de Australische politie.

Na enige tijd wist de Australische politie de identiteit van Cassale te achterhalen, en kon worden vastgesteld dat het een loos alarm betrof. Bij aankomst van het vliegtuig in Wenen werd de Italiaan door de politie aangehouden voor verhoor, maar na korte tijd weer vrijgelaten.

*bron zonnet.nl*